Moet hij dan geen broek aan?

PERSBERICHT

Salon Dinie Besems van start

Amsterdam, 21 juni 2010 – Op deze eerste dag van de zomer ziet SALON DINIE BESEMS voor het eerst het levenslicht. In een presentatievorm waarbij interactie centraal staat zal de conceptuele kunstenares de komende maanden haar gedachtegoed in materiële vorm aan de buitenwereld presenteren. De eerste openbare presentatie vindt plaats op 25 september 2010, onder de titel ‘Moet hij dan geen broek aan’.

De ‘Salons Dinie Besems’ worden een vernieuwend platform: een nieuwe manier van werken en presenteren. Interactie en deelname voegen een nieuwe dimensie toe aan zowel de rol van de ontwerper/kunstenaar als van de toeschouwer.

Thematiek: de natuur als leermeester

Door het vele onderzoeken en experimenteren van de laatste drie jaar heeft er zich in het werk van allround kunstenares Dinie Besems een nieuwe rode draad ontwikkeld: ‘de natuur als leermeester’. Dinie Besems: “Ik gebruik natuurlijke processen en maak deze inzichtelijk. Ik plaats ze in een menselijke context en geef ze een creatieve wending. Deze nieuwe visie op de werkelijkheid leidt bij de toeschouwer tot een dieper begrip van en ontzag voor de natuur, waarmee ik de wereld van de toeschouwer verruim.” Een voorbeeld van deze aanpak zagen we al in haar project ‘kutten & lullen – van stinkzwam tot Coco de Mer’ van afgelopen winter. Hier onderstreepte Besems haar onconventionele aanpak met een installatie van groente en fruit in de vorm van geslachtsdelen.

Eerste Salon Dinie Besems voor publiek op 25 september

De eerste publieke presentatie van haar nieuwste project Salon Dinie Besems vindt plaats op 25 september 2010 te Amsterdam. Onder de titel ‘Moet hij dan geen broek aan’ vindt dan een Salon voor mannen plaats. Centraal hierin staat een aantal mannenjassen ontworpen en uitgevoerd in papier. Dit papier is bedrukt met prints vervaardigd met de digitale tool die Luna Maurer in 2006 in opdracht van Dinie Besems heeft ontwikkeld. De presentatie draait echter niet om kleding en al helemaal niet om mode. Het gaat over het verschijnsel mimicry: aanpassen om te kunnen verdwijnen.

De Salons Dinie Besems zijn kleinschalige bijeenkomsten waarbij het publiek sterk betrokken wordt, waardoor het werk meer impact heeft en langer beklijft.

—————————————————————————

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

De pers is welkom tijdens de Salons Dinie Besems. Bel voor een persuitnodiging Dinie Besems: 06-43042641. Ook voor meer informatie, beeld of previews.