Arita Japan

Eind 2019 verbleef ik voor 3 maanden in Arita Japan. Ik heb daar gewerkt met porselein. Arita is dé beste plek in Japan om op een zeer verfijnde manier met porselein te werken. Voor dit project heb ik een beurs gekregen via Stimuleringsfonds.nl i.s.m. cri-arita.com

Tijdens mijn verblijf heb ik  een collectie sieraden gemaakt van porselein met verschillende ideeen. Zoals: hoe vertaal ik tableware (hoofdindustrie Arita) naar een draagbaar object? Zo heb ik borden getransformeerd naar een broche en middels co-creation gedecoreerd. In de co-creation vond de ontmoeting met de Japanse mensen plaats.  Kralen heb ik gemaakt met heel eenvoudige giet en draai technieken en tot draagbare objecten aan elkaar geregen zodat er een flexibel object ontstond. Een object wat prachtig het licht vangt en het delicate geluid van porselein onverwacht een mooie plek kreeg. Een bijzondere collectie door een bijzonder verblijf in een land wat zo anders is dan Nederland.

Meer resultaten via www.beadfactory.shop

Sieraden gemaakt van porselein geshowd in Arita Japan op de plek waar ze gemaakt zijn, én door de mensen die geholpen hebben.

     
 

At the end of 2019 I stayed and worked in Arita Japan for 3 months.  Arita is the best place in Japan to work with porcelain and this in a very sophisticated way. For this project I received a grant via Stimuleringsfonds.nl in co-operation with cri-arita.com

During my stay I made a collection of porcelain jewelry with different ideas. Such as: how do I translate tableware (main industry Arita) into a wearable object/jewelry? And how to use co-creation with the japaneese craft people to decorate the pieces. Is it possible to make porceline flexible by using small parts or beads.

and how to make a nice fashionshow with all the pieces.